ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sovcomflot προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

17:20 - 04 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Sovcomflot προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Sovcomflot έχει συμπεριληφθεί σε μια λίστα με δεκάδες ρωσικές οντότητες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κίνηση της Βρετανίας θα αυξήσει τις πιέσεις στη ρωσική κρατική εταιρεία δεξαμενόπλοιων, η οποία έχει επίσης κυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων και μετοχών των ΗΠΑ.

Η SCF περιλαμβάνεται στη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με δεκάδες άλλες ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Group, της κορυφαίας τράπεζας Alfa-Bank και ορισμένων κατασκευαστών όπλων.

Ήδη στα πλοία της απαγορεύεται η είσοδος σε βρετανικά λιμάνια, στο πλαίσιο της γενικής απαγόρευσης των ρωσικών πλοίων. Η Navigate, μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο, έχει τερματίσει τον λογαριασμό της για τη Sovcomflot.

Οι κυρώσεις είναι το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία συνάντησε ποικίλη ανταπόκριση στις ναυτιλιακές βιομηχανίες.

Η Maersk βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης του μεριδίου της 31% στη ρωσική εταιρεία τερματικών σταθμών Global Ports, ενώ η Διεθνής Ένωση Νηογνωμόνων έχει κλείσει τη ρωσική θυγατρική της. Οι ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες ήταν πιο προσεκτικές και εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη για τα περισσότερα ρωσικά πλοία, αν και η Δυτική Αγγλία έχει αφαιρέσει κάλυψη για δύο από τα πέντε ρωσικά χρηματοδοτούμενα πλοία που ξεχώρισαν ειδικά οι ΗΠΑ λόγω δεσμών με την PSB Leasing που συνδέεται με την Promsvyazbank .

Ένας μεγάλος αριθμός πλοίων της SCF εισέρχεται με τη Skuld, η οποία εδρεύει στη Νορβηγία και επομένως δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Skuld παρακολουθεί όλους τους νέους κανονισμούς κυρώσεων που εφαρμόζονται κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες δικαιοδοσίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Στάιλ Χάνσεν. «Η Skuld θα συμμορφώνεται με τις απαγορεύσεις που ορίζονται από τους κανονισμούς κυρώσεων που ισχύουν για αυτή και θα ενεργήσει ανάλογα.

«Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε μεμονωμένα μέλη και λογαριασμούς», είπε ωστόσο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.