ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κρουαζιερόπλοιο Holland America παρέχει προσωρινή στέγαση σε Ουκρανούς

12:55 - 05 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Το κρουαζιερόπλοιο Holland America παρέχει προσωρινή στέγαση σε Ουκρανούς
Η Holland America Line ανακοίνωσε ότι ναύλωσε το κρουαζιερόπλοιο Volendam για να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η συμφωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ολλανδίας και της πόλης του Ρότερνταμ είναι για τρεις μήνες και καθυστερεί την προγραμματισμένη επιστροφή του κρουαζιερόπλοιου σε υπηρεσία, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου.

«Είμαστε σε μια μοναδική θέση για να καλύψουμε την άμεση ανάγκη για τροφή και στέγαση, γι' αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε με την πόλη του Ρότερνταμ και να ναυλώσουμε αυτό το πλοίο», δήλωσε ο Gus Antorcha, πρόεδρος της Holland America Line. «Η εταιρεία μας ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ με σκοπό να βοηθήσει τους μετανάστες να βρουν μια καλύτερη ζωή. Έτσι σήμερα είμαστε περήφανοι που είμαστε ένα μικρό μέρος μιας παρόμοιας αποστολής για Ουκρανούς που έχουν εκτοπιστεί τραγικά».

Το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 61.300 τόνων βρισκόταν στην Ισπανία προετοιμάζοντας την επιστροφή του στην εμπορική υπηρεσία για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Τώρα πλέει στο Ρότερνταμ, όπου αναμένεται να φτάσει στις 2 Απριλίου και θα ελλιμενιστεί στο Merwehaven, ένα λιμάνι φορτίου στη βόρεια πλευρά του ποταμού Μάας στο Ρότερνταμ. Σύμφωνα με Ολλανδούς αξιωματούχους, η παραμονή του σε θέση ελλιμενισμού θα διασφαλίσει ότι οι ουκρανικές οικογένειες που στεγάζονται στο πλοίο θα μπορούν να διέρχονται από και προς τις υπηρεσίες στην πόλη.

Σύμφωνα με τη συμφωνία ναύλωσης του Volendam, η Holland America Line θα παρέχει τρία ζεστά γεύματα την ημέρα, ιδιωτικές καμπίνες, υπηρεσίες καθαριότητας, χρήση δημόσιων χώρων, εγκαταστάσεις γυμναστικής, πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλα απαραίτητα. Το Volendam θα στελεχωθεί με περίπου 650 μέλη πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 716 καμπίνες επιβατών με τη γραμμή να αναφέρει ότι περίπου 1.500 Ουκρανοί θα ζουν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της τρίμηνης ναύλωσης. Αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης δέσμευσης από την Ολλανδία να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στην Ουκρανία.

«Είμαστε γνωστοί για τις υπηρεσίες και τη φιλοξενία μας και η ομάδα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους νέους μας επισκέπτες όπως θα τους καλωσορίζαμε εμείς στο σπίτι μας», δήλωσε ο καπετάνιος Ryan Whitaker. «Θα είναι πραγματικά τιμή για εμάς να κάνουμε το Volendam ένα άνετο και περιποιητικό περιβάλλον για αυτές τις οικογένειες που έχουν περάσει τόσα πολλά».

Για να ικανοποιήσει τη δέσμευση τριών μηνών, η Holland America Line ανέφερε ότι θα ακυρώσει τρεις κρουαζιέρες και τώρα σχεδιάζει να επαναλάβει τις εμπορικές υπηρεσίες με αυτό το πλοίο στις 3 Ιουλίου.

Είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που η Carnival Corporation προσέφερε σε αξιωματούχους ως προσωρινή στέγαση για τους πρόσφυγες. Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Costa Cruises πρόσφερε το πλοίο της, Costa Magicia σε Ιταλούς αξιωματούχους για να παράσχει προσωρινή στέγαση στους Ουκρανούς που φτάνουν στη χώρα. Η Ιταλία ανέφερε ότι παρακολουθούσε την άφιξη των προσφύγων και εξέταζε την πρόταση της Costa.

Το κρουαζιερόπλοιο Holland America συμμετέχει στη δράση δύο μικρότερων  κρουαζιερόπλοιων στον ποταμό που προσφέρουν στέγη στο Άμστερνταμ. Η AmaWaterways ανέφερε ότι παραχώρησε δύο από τα πλοία της στο Άμστερνταμ για να στεγάσει πρόσφυγες που διέφυγαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Κυρίως γυναίκες και παιδιά άρχισαν να φτάνουν στα πλοία πριν από δύο εβδομάδες, στις 21 Μαρτίου, ενώ στην Εσθονία εξερευνιούνταν ναύλωση κρουαζιερόπλοιου για την παροχή επίσης προσωρινής στέγασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.