ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σιγκαπούρη στηρίζει τον πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο

13:29 - 06 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Σιγκαπούρη στηρίζει τον πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο
Η Σιγκαπούρη, ένας από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφόρτωσης στον κόσμο, θα υπογράψει τη Διακήρυξη της Clydebank, ένα κίνημα πράσινου ναυτιλιακού διαδρόμου που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της COP 26 στη Γλασκώβη τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη της Clydebank συμφώνησαν να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν τη δημιουργία πράσινων ναυτιλιακών διαδρόμων, που ορίζονται ως θαλάσσιες διαδρομές μηδενικών εκπομπών, μεταξύ δύο ή περισσότερων ζευγών λιμένων.

Ανοίγοντας τη Ναυτιλιακή Εβδομάδα της Σιγκαπούρης, ο υπουργός Μεταφορών, S Iswaran ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να γίνει η 23η υπογράφουσα στο πράσινο σύμφωνο ναυτιλίας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πράσινων Διαδρόμων με τις λιμενικές αρχές του Αμβούργου, της Gdynia, του Roenne, του Ρότερνταμ και του Ταλίν.

Τον Ιανουάριο έγιναν αναφορές στα μέσα, πώς δύο από τα πιο σημαντικά ζεύγη λιμένων στην παγκόσμια ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να δημιουργήσουν έναν πράσινο διάδρομο. Το λιμάνι του Λος Άντζελες και το λιμάνι της Σαγκάης έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν έναν πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας και το καναδικό λιμάνι του Μόντρεαλ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για να υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός πράσινου ναυτιλιακού διαδρόμου στον Βόρειο Ατλαντικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.