ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Chevron εντάσσεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης

13:15 - 07 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Chevron εντάσσεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης
Η ενεργειακή εταιρεία Chevron έχει συνάψει συμφωνία για να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης (GCMD) και να βοηθήσει στην υποστήριξη των προσπαθειών του κέντρου για την ανάπτυξη δυνητικά επιπλέον τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Σε αυτές τις τεχνολογίες συμπεριλαμβάνονται εκείνες που επιτρέπουν τη χρήση της αμμωνίας ως θαλάσσιου καυσίμου και των εμπορικών μέσων που επιτρέπουν την υιοθέτησή τους.

Η απόφαση για ένταξη στο κέντρο έρχεται την στιγμή της Ναυτιλιακής Εβδομάδας της Σιγκαπούρης (SMW) που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Απριλίου.

Σε μια συνεχιζόμενη ενεργειακή μετάβαση που σαρώνει ολόκληρο τον κλάδο, η Chevron κυκλοφόρησε το Chevron New Energies (CNE) το 2021 για να επιταχύνει τις επιχειρήσεις χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα σε υδρογόνο, δέσμευση άνθρακα, χρήση και αποθήκευσή του, αντισταθμίσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες ενέργειας, καθώς και να υποστηρίξει την εστίασή της σε καύσιμα και προϊόντα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η μείωση της έντασης του άνθρακα στη ναυτιλία απαιτεί θεμελιώδεις αλλαγές σε ολόκληρη την θαλάσσια αλυσίδα αξίας», δήλωσε ο Mark Ross, πρόεδρος της Chevron Shipping Company. «Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύπλοκο έργο που απαιτεί συνεργασία σε όλη τη βιομηχανία, καινοτομία και καλά σχεδιασμένη πολιτική. Το GCMD συγκεντρώνει γνώση και τεχνογνωσία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας για να προωθήσουμε τις κοινές φιλοδοξίες μας για μείωση του άνθρακα».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, η Lynn Loo, Διευθύνων Σύμβουλος του GCMD, δήλωσε: «Η ναυτιλία είναι ένας τομέας που δύσκολα υποχωρεί και για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, απαιτείται συνεργασία σε όλη την αλυσίδα αξίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Chevron και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της ως παραγωγός, προμηθευτής και τελικός χρήστης καυσίμων για να θέσουμε σε λειτουργία πιλοτικές ενέργειες, κάτι που πιστεύουμε ότι τελικά θα συντομεύσει το χρόνο για την ανάπτυξη και την υιοθέτηση λύσεων απανθρακοποίησης.

«Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει και στους δύο οργανισμούς να συνεργαστούν στενά για τα καύσιμα του μέλλοντος καθώς και για τις τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, που είναι εξίσου κρίσιμοι παράγοντες, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν τον κλάδο να ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του».

Το Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απαλλαγής από τις Ανθρακούχες Εκπομπές υπογράφει νέους εταίρους

Σε ξεχωριστή δήλωση, το GCMD ενημέρωσε ότι το Διεθνές Επιμελητήριο Ναυτιλίας (ICS) και το Boston Consulting Group (BCG) εντάχθηκαν επίσης στο κέντρο.

Οι συνεργασίες, εκτός από αυτές με τη Chevron και τη BP, υπογράφηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας της Σιγκαπούρης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.