ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότια Κορέα: Ρυμουλκό βυθίζεται, αφήνοντας 3 νεκρούς και 3 αγνοούμενους

11:14 - 12 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Νότια Κορέα: Ρυμουλκό βυθίζεται, αφήνοντας 3 νεκρούς και 3 αγνοούμενους
Το ρυμουλκό με όνομα Kyoto Νο. 1 ανατράπηκε στα ανοιχτά του Καοσιούνγκ της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα τρία μέλη του πληρώματος να είναι νεκρά και άλλα τρία να αγνοούνται.

Το πλοίο, το οποίο επάνδρωνε έξι μέλη του πληρώματος, ρυμουλκούσε μια φορτηγίδα, το Kyoto Νο. 2 από το Μπουσάν της Νότιας Κορέας στο Μπατάμ της Ινδονησίας.

Το Kyoto Νο. 1 έκπεμψε σήμα κινδύνου κάπου κοντά στα νησιά Πενγκού (γνωστά και ως Πεσκαντόρες) γύρω στις 9.50 π.μ. τοπική ώρα στις 7 Απριλίου.

Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν έστειλε έξι περιπολικά και τρία ελικόπτερα στο σημείο, μόνο για να βρει το Kyoto Νο. 2 να παρασύρεται 1 ναυτικό μίλι ανατολικά του νησιού Σάχα, ενώ το Kyoto Νο. 1 δεν βρέθηκε πουθενά, υποδηλώνοντας ότι το ρυμουλκό θα μπορούσε να έχει βυθιστεί.

Στις 10 το πρωί τοπική ώρα στις 8 Απριλίου, το σώμα ενός μέλους του πληρώματος βρέθηκε στα νερά γύρω από τα νησιά Πενγκού, ενώ το δεύτερο πτώμα ανακαλύφθηκε στις 11.30 π.μ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η σορός του τρίτου μέλους του πληρώματος βρέθηκε σε νερά νοτιοανατολικά των νησιών Πενγκού. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο όπου η Ακτοφυλακή της Ταϊβάν και οι αστυνομικοί της Νότιας Κορέας συνεργάζονται για να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι πολίτες της Νότιας Κορέας.

Οι επιθεωρήσεις διαπίστωσαν ότι το Kyoto No. 2 είχε υποστεί κάποια ζημιά στο κύτος του και η φορτηγίδα έχει αγκυροβοληθεί 13,8 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι Kaohsiung.

Σε μια τραγική ανατροπή, ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής της Κορέας που στάλθηκε για να βοηθήσει στην έρευνα και τη διάσωση των τεσσάρων αγνοουμένων μελών του πληρώματος συνετρίβη κοντά στο νοτιότερο νησί της Κορέας, Maru, σκοτώνοντας δύο μέλη του πληρώματος και αφήνοντας ένα αγνοούμενο γύρω στη 1 π.μ. ώρα Ταϊβάν στις 8 Απριλίου. Η ακτοφυλακή της Κορέας έστειλε επίσης περιπολικό στον τόπο του ατυχήματος για να βοηθήσει την προσπάθεια έρευνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.