ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CMA CGM: Εγκαινιάζει πλατφόρμα μείωσης ρύπων για το προσωπικό του

17:22 - 12 Απρ 2022 | Ναυτιλία
CMA CGM: Εγκαινιάζει πλατφόρμα μείωσης ρύπων για το προσωπικό του
Μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης των πλαστικών στα πλοία του, με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2022, ο Όμιλος CMA CGM έχει πλέον εγκαινιάσει μια πλατφόρμα που ονομάζεται My Daily Impact, με στόχο να αναλάβει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στοχευμένο αποκλειστικά στα μέλη του προσωπικού του, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την καλύτερη κατανόηση των κλιματικών ζητημάτων, καθώς και εξατομικευμένα εργαλεία για την αξιολόγηση του αποτυπώματος άνθρακα κάθε ατόμου και ατομικές και ομαδικές προκλήσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων των μελών του προσωπικού στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της ημέρας του σε καθημερινές δραστηριότητες.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει επίσης τη μείωση της χρήσης μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικού και της ψηφιακής ρύπανσης με τη διαγραφή email ή αχρησιμοποίητων δεδομένων στους διακομιστές.

Ο παγκόσμιος όμιλος logistics σημείωσε ότι αυτές οι προκλήσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν δυνατή ακόμη και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και οργανισμών που εμπλέκονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δύο νεοφυείς επιχειρήσεις, η WeNow και η Mão Boa, συνεργάζονται με την CMA CGM σε αυτήν την πρωτοβουλία, παρέχοντας την τεχνογνωσία τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR), καθώς και εκπαιδευτικές και ψηφιακές πλατφόρμες.

Με μια πιλοτική λειτουργία τον Νοέμβριο μεταξύ 400 χρηστών για πρώτη φορά σε 52 διαφορετικές χώρες, η πλατφόρμα της CMA CGM έχει ήδη επιτρέψει την εξοικονόμηση περισσότερων από 14 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με μια δήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.