ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Speed Runner III στη Σίφνο

20:18 - 07 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Speed Runner III στη Σίφνο
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη (5/5) στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου, καθώς το ταχύπλοο Speed Runner III διεξήγαγε το τελευταίο του δρομολόγιο, αποχαιρετώντας το νησί έπειτα από 17 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Aegean Speed ​​Lines ανέστειλε το δρομολόγιο Πειραιάς - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος με το Speed Runner III, με την εταιρεία να επικαλείται για την απόφασή της την πανδημία, την «εκτόξευση» των τιμών του πετρελαίου και την ύπαρξη πολλαπλών δρομολογίων. Παράλληλα, προχώρησε στην πώληση του ταχύπλοου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης με άλλης κατηγορίας πλοίο.

Με αφορμή τη διακοπή του δρομολογίου, η ιστοσελίδα kaipoutheos.gr αναφέρει ότι το Speed Runner III «αποχαιρέτησε με τρόπο που απλά δεν ξαναέγινε. Ο καπετάν-Γιώργος Ευμορφόπουλος (ο άνθρωπος που το έδενε σαν “σμαρτάκι”) γύρισε την πλώρη και οριακά άγγιξε το μώλο θέλοντας να τιμήσει όλους αυτούς που στήριξαν και πόνεσαν την εταιρεία. Το πλοίο πλησίασε τόσο κοντά στο μώλο που κάποιοι άγγιξαν την άγκυρα».

Παράλληλα, προσθέτει: «Έπειτα από δεκαεπτά χρόνια ήρθε η στιγμή του αποχαιρετισμού. Αποχαιρετισμός σε ένα πλοίο που αγαπήθηκε πολύ, σε μία εταιρεία που πρόσφερε πολλά περισσότερα από όσα και ο πιο απαιτητικός επιβάτης θα μπορούσε να ζητήσει».

«Προσωρινά οι τίτλοι του τέλους φαίνεται να έπεσαν. Όλοι ελπίζουν σε μία μεγάλη επιστροφή. Έπειτα από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτή η εταιρεία έκλεισε τον κύκλο της. Περιμένουμε όλοι να ζήσουμε ανάλογες στιγμές χαράς με τον πρώτο κατάπλου του νέου πλοίου της εταιρείας», επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.