ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΑΕ και Ινδία σε συνεργασία για πράσινη ενέργεια

09:39 - 09 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
ΗΑΕ και Ινδία σε συνεργασία για πράσινη ενέργεια
Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, Masdar και η ινδική εταιρεία ετερογενών δραστηριοτήτων Reliance Industries θέλουν να διερευνήσουν ευκαιρίες για συνεργασία στον τομέα του πράσινου υδρογόνου, που αποτελεί προτεραιότητα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Η Abu Dhabi Chemicals Derivatives Company (TA'ZIZ) και η Reliance υπέγραψαν τη συμφωνία μετόχων για το έργο TA'ZIZ EDC & PVC. Η Reliance είναι στρατηγικός εταίρος με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) και την ADQ, μια επενδυτική και συμμετοχική εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, στην TA'ZIZ EDC & PVC. Πρόκειται για ένα έργο χημικών στη βιομηχανική ζώνη TA'ZIZ στο Ruwais. 

Η κοινοπραξία TA'ZIZ EDC & PVC θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει μια μονάδα παραγωγής χημικών, με συνολική επένδυση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Mukesh Ambani , διευθύνων σύμβουλος της Reliance συναντήθηκε επίσης με τον Sultan Al Jaber , Διευθύνοντα Σύμβουλο της ADNOC, και συζήτησαν ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη σε νέες ενέργειες και απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλη την αλυσίδα αξίας υδρογονανθράκων. 

Ο Al Jaber και ο Ambani αντάλλαξαν μια υπογεγραμμένη συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της ADNOC και της Reliance για τη διερεύνηση της συνεργασίας στον τομέα της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές,  συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης CO2.

Επιπλέον, ο Ambani συναντήθηκε επίσης με τον Mohamed Jameel Al Ramahi , Διευθύνοντα Σύμβουλο της Masdar, για να διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για συνεργασία σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πράσινο υδρογόνο , τα οποία αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τα ΗΑΕ και την Ινδία. Η Ambani ενημερώθηκε για τα σχέδια των ΗΑΕ για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής καθαρού υδρογόνου. Αυτό περιγράφεται στον «Οδικό χάρτη ηγεσίας υδρογόνου» της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2021, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκάλυψαν ότι θα δημιουργήσουν μια παγκόσμια μονάδα παραγωγής ενέργειας καθαρής ενέργειας, υπό την επωνυμία Masdar. Αυτό θα εδραιώσει τις προσπάθειες των ADNOC, TAQA και Mubadala για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το πράσινο υδρογόνο.

Η ADNOC θα κατέχει το 43% των μετοχών στην επιχείρηση πράσινου υδρογόνου της Masdar. Ακολουθεί το 33% που κατέχει η Mubadala και το 24% η Taqa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.