ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι της Savannah στην Τζόρτζια επιτυγχάνει ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

13:22 - 23 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι της Savannah στην Τζόρτζια επιτυγχάνει ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Το λιμάνι της Savannah στην Τζόρτζια των ΗΠΑ έχει διακινήσει 4,75 εκατομμύρια TEU τους δέκα μήνες του οικονομικού έτους 2022 (Ιούλιος 2021 - Ιούνιος 2022), το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ μετακίνησε σχεδόν 500.000 TEU τον Απρίλιο, που αντιπροσωπεύει τον καλύτερο Απρίλιο και τον τρίτο πιο πολυσύχναστο μήνα στην ιστορία του λιμανιού.

«Η εκπληκτική ανάπτυξη που σημειώθηκε κατέστη δυνατή χάρη στην ομαδική προσπάθεια των υπαλλήλων της Georgia Ports Authority (GPA) και της Gateway Terminals, της International Longshoremen's Association και των συνεργατών μας στον τομέα των φορτηγών και των σιδηροδρόμων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της GPA, Griff Lynch.

Εν τω μεταξύ, η GPA επεκτείνει τη χωρητικότητα των ναυπηγείων ελλιμενισμού και εμπορευματοκιβωτίων στη Σαβάνα για να φιλοξενήσει την αναπτυσσόμενη επιχείρηση.

«Το μακροχρόνιο πρόγραμμα μας για την επέκταση της υποδομής, σε συνδυασμό με την ικανότητα της Αρχής ως ιδιοκτήτη-διαχειριστή να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης, επέτρεψε στο λιμάνι της Σαβάνας να προσαρμοστεί σε αυξημένους όγκους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της GPA, Joel Wooten. Ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι βελτιώσεις της χωρητικότητας στον τερματικό σταθμό και στην ενδοχώρα επιτρέπουν στο φορτίο να ρέει στις αποβάθρες μας χωρίς συμφόρηση».

Το λιμάνι Savannah αναδείχθηκε πρόσφατα το κορυφαίο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ με βάση τον όγκο των εξαγωγών, διακινώντας 1,38 εκατομμύρια TEU το ημερολογιακό έτος 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.