ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Shell κατασκευάζει μεγαλύτερα πλοία για τη μεταφορά CO2

20:06 - 21 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Η Shell κατασκευάζει μεγαλύτερα πλοία για τη μεταφορά CO2
Η Shell κατασκευάζει μεγαλύτερα πλοία που μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα σε μεγαλύτερες αποστάσεις ως μέρος των σχεδίων της εταιρείας να επεκτείνει τις επιχειρήσεις αποθήκευσης δέσμευσης άνθρακα (CCS) παγκοσμίως.

Η δυνατότητα αποστολής μεγάλων όγκων CO2 από βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε υπεράκτιους κόμβους CCS είναι κρίσιμη για τη βελτίωση των οικονομιών κλίμακας για αυτά τα έργα. Η CCS στοχεύει στην απαλλαγή από τον άνθρακα για τις βαριές βιομηχανίες όπως η διύλιση, το τσιμέντο και ο χάλυβας.

Στο πλαίσιο του έργου Northern Lights στη Νορβηγία, της κοινοπραξίας της Shell με την Equinor και την TotalEnergies, οι εταιρείες θα κατασκευάσουν δύο πλοία ικανά να μεταφέρουν 7.500 κυβικά μέτρα CO2. Η Shell ηγείται του σχεδιασμού και της κατασκευής των πλοίων, τα οποία θα τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο, ανέφερε η εταιρεία. Η κοπή χάλυβα θα πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα πλοία θα είναι έτοιμα για παράδοση το 2024.

Η εταιρεία είπε ότι κατασκευάζει επίσης μεγαλύτερα πλοία που μπορούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις, καθώς και οριστικοποίηση του σχεδιασμού για ένα πλοίο 12.000 κυβικών μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για πλοία χωρητικότητας 36.000, 40.000 και 70.000 κυβικών μέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Shell διαχειρίζεται την εγκατάσταση Quest CCS κοντά στο Έντμοντον της Αλμπέρτα και είναι συνεργάτης στο Gorgon CCS στην Αυστραλία. Εργάζεται επίσης σε πολλά παρόμοια έργα στον Καναδά, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.