ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κραυγή» αγωνίας από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Προχωρήστε τις εγκρίσεις

07:55 - 22 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
«Κραυγή» αγωνίας από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Προχωρήστε τις εγκρίσεις
Ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX έδωσαν 593 από τους 600 εργαζόμενούς τους.

Με σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των ναυπηγείων μετά από συνέλευση που πραγματοποίησε την Τρίτη (21/6).

Ειδικότερα, το σωματείο καλεί τους βουλευτές αλλά και τους υπουργούς ώστε να επισπεύσουν τις δικές τους εγκρίσεις εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου ώστε «να μπορέσουμε εμείς να διασώσουμε τα ναυπηγεία μας και τις ζωές μας».

Η συνέλευση έγινε ενόψει της διαβούλευσης και ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX Elefsis Shipyards και όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους επικαιροποίησαν για πολλοστή φορά τη βούλησή τους να συμβληθούν και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις στο σχέδιο εξυγίανσης, όπως αυτό εγκρίθηκε κατά 99,7%, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων, δόθηκε ο χρόνος και η δυνατότητα για ακόμα μία φορά σε όποιον εργαζόμενο θεωρούσε ότι δεν καλύπτονταν τα ατομικά του συμφέροντα να προσέλθει και να προχωρήσει σε έγγραφη δήλωσή του, ώστε να μην συμβληθεί στο σχέδιο εξυγίανσης παρουσία εξουσιοδοτημένη Νομικού Συμβούλου. Κανείς εργαζόμενος δεν προσήλθε με συνέπεια να διατηρείται το υψηλότατο ποσοστό θετικής συμμετοχής το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό 99,7% επί του συνόλου του προσωπικού.

Δείτε την σχετική επιστολή ΕΔΩ

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε πως αναμένεται σύντομα η απόφαση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία τυπικά ζητείται, και εντός 20 ημερών αναμένεται η ψήφιση από τη Βουλή.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει το διαχωρισμό των ναυπηγείων σε δύο διαφορετικές οντότητες, μια για αμυντικές ναυπηγήσεις και μια δεύτερη για ναυπηγήσεις εμπορικών πλοίων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία άνω των 2.000 θέσεων εργασίας και πολλαπλά οφέλη για την οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.