ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η AD Ports Group επενδύει σε αιγυπτιακές ναυτιλιακές εταιρείες

18:54 - 05 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Η AD Ports Group επενδύει σε αιγυπτιακές ναυτιλιακές εταιρείες
Η AD Ports Group θα αποκτήσει 70% μετοχικό μερίδιο στην International Associated Cargo Carrier BV, η οποία κατέχει εξ ολοκλήρου δύο αιγυπτιακές ναυτιλιακές εταιρείες, την Transmar International Shipping Company (Transmar) και την Transcargo International SAE (TCI).

Το κόστος συναλλαγής ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (514 εκατομμύρια AED) και η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα υπάρχοντα ταμειακά αποθέματα του AD Ports Group.

Σημειώνεται ότι τα ταμειακά αποθέματα του ομίλου ξεπέρασαν τα 820 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (3 δισεκατομμύρια AED) στις 31 Μαρτίου 2022.

«Αυτή είναι η πρώτη εξαγορά στο εξωτερικό στην ιστορία του Ομίλου AD Ports και ένα σημαντικό ορόσημο στο φιλόδοξο διεθνές μας σχέδιο επέκτασης. Αυτή η εξαγορά θα υποστηρίξει τους ευρύτερους αναπτυξιακούς μας στόχους για τη Βόρεια Αφρική και την περιοχή του Κόλπου και θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτές τις αγορές», σχολίασε ο Falah Mohammed Al Ahbabi, πρόεδρος του AD Ports Group και πρόσθεσε ότι «ο Όμιλος AD Ports συνεχίζει να διαφοροποιεί και να κάνει τολμηρά βήματα για να επεκτείνει την εμβέλειά μας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το όραμα και την καθοδήγηση της σοφής ηγεσίας μας».

Η Transmar είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Αραβικό Κόλπο και την Ανατολική Ακτή της Αφρικής. Το 2021, η εταιρεία διαχειρίστηκε 109.000 TEU.

Η TCI είναι μια εταιρεία διαχείρισης τερματικού σταθμού και φορτηγού, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως εκτός του λιμένα Adabiya, όπου είναι ο μοναδικός χειριστής εμπορευματοκιβωτίων. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία διακίνησε 92.500 TEU και 1,2 εκατομμύρια τόνους χύδην φορτίου.

«Η απόκτηση της Transmar και της TCI, οι οποίες έχουν και οι δύο ισχυρές περιφερειακές παρουσίες και βαθιές πελατειακές σχέσεις, είναι ένα άλλο βασικό βήμα για την αύξηση του γεωγραφικού μας αποτυπώματος και την παροχή των πλεονεκτημάτων του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών μας σε περισσότερους πελάτες», δήλωσε ο Captain Mohamed Juma Al Shamisi, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AD Ports.

Αυτή η συμφωνία είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από την AD Ports Group στην αιγυπτιακή ναυτιλιακή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών με τον Egyptian Group for Multipurpose Terminals και τη General Authority for Red Sea Ports.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.