ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας από τη Ρωσία

19:10 - 11 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας από τη Ρωσία
Τα στοιχεία για τις εισαγωγές άνθρακα της Κίνας για τον Μάιο δείχνουν ότι οι εισαγωγές από την Ινδονησία παρέμειναν η κύρια πηγή εισαγωγών και η Ρωσία η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών.

Ειδικότερα, οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας από την Ινδονησία ανήλθαν συνολικά σε 12,4 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο, μειωμένες από τον Απρίλιο κατά 3,4 εκατομμύρια τόνους (-23%), αλλά αυξημένες από έτος σε έτος κατά 1,2 εκατομμύρια τόνους (11%).

Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας από τη Ρωσία ανήλθαν συνολικά σε 5 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο, αυξημένες από τον Απρίλιο κατά 1,1 εκατομμύρια τόνους (28%), αλλά μειώθηκαν από έτος σε έτος κατά 100.000 τόνους (-2%). Οι εισαγωγές από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέλλον, οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας από τη Ρωσία είναι πιθανό να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Από τη στιγμή που οι εντάσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία μετατοπίστηκαν στον άδικο πόλεμο της Ρωσίας, το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την αύξηση των εξαγωγών άνθρακα στην Κίνα ύψους 100 εκατομμύρια τόνους μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια.

Συγκριτικά, η Κίνα εισήγαγε πέρυσι 57 εκατομμύρια τόνους άνθρακα από τη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.