ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Seanergy Maritime κερδίζει 59 εκατ. δολάρια σε νέα δάνεια

13:20 - 12 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Η Seanergy Maritime κερδίζει 59 εκατ. δολάρια σε νέα δάνεια
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq, Seanergy Maritime, έχει κλείσει νέες χρηματοδοτικές συμφωνίες συνολικής αξίας 59 εκατ. δολαρίων για δύο από τις πιο πρόσφατες εταιρείες μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που εξαγοράστηκαν.

Η ναυτιλιακή εταιρεία συμφώνησε σε μια νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 38 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με τη βιωσιμότητα με μια ευρωπαϊκή τράπεζα για το πλοίο Honorship που ναυπηγήθηκε το 2010 και αποκτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Η συμφωνία έφερε αύξηση και αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανείου που εξασφαλίστηκε από το πλοίο Worldship που κατασκευάστηκε το 2012.

Το νέο δάνειο, με εξασφάλιση, θα αποσβεστεί σε πενταετή περίοδο μέσω τριμηνιαίων δόσεων κατά μέσο όρο 1,08 εκατ. δολαρίων και τελικής πληρωμής 16,5 εκατ. δολαρίων κατά τη λήξη. Η Seanergy συμφώνησε σε ετήσιο επιτόκιο 3% συν το Libor, το οποίο μπορεί να μειωθεί περαιτέρω βάσει ορισμένων ορίων μείωσης των εκπομπών.

Επιπλέον, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Σταμάτη Τσαντάνη σύναψε μια διευκόλυνση δανείου ύψους 21 εκατ. δολαρίων με ευρωπαϊκή τράπεζα και έναν από τους υφιστάμενους δανειστές της με εξασφάλιση από το πλοίο Dukeship που ναυπηγήθηκε το 2010. Το τετραετές δάνειο φέρει επιτόκιο 2,95% συν SOFR ετησίως και θα αποπληρωθεί μέσω 16 τριμηνιαίων δόσεων και τελικής πληρωμής 11 εκατ. δολαρίων κατά τη λήξη.

«Η δυνατότητα σύναψης δύο νέων διευκολύνσεων με τους υφιστάμενους πιστωτές της εταιρείας με ευνοϊκότερους όρους επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους στη Seanergy και τις προοπτικές της», δήλωσε ο κ. Τσαντάνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.