ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σιγκαπούρη ξανά το κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο

17:23 - 12 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Η Σιγκαπούρη ξανά το κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο
Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της Έκθεσης Ανάπτυξης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Xinhua-Baltic για άλλη μία χρονιά.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά που η έκθεση -δημοσιεύθηκε από κοινού από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua και τον παγκόσμιο πάροχο ναυτιλιακών δεδομένων Baltic Exchange- κατατάσσει τη Σιγκαπούρη ως τον κορυφαίο ναυτιλιακό κόμβο.

Το Λονδίνο ήρθε δεύτερο στη λίστα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Σαγκάη.

Οι λόγοι που η Σιγκαπούρη παραμένει σταθερά στην κορυφή είναι, σύμφωνα με την έκθεση, το μεγάλο και καθιερωμένο οικοσύστημα επαγγελματικών παγκόσμιων ναυτιλιακών υπηρεσιών, η ευκολία επιχειρηματικής δραστηριότητας και το μεγάλο και στρατηγικά τοποθετημένο λιμάνι της.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην πρώτη θέση για ένατη συνεχή χρονιά από την έκθεση του Δείκτη Ανάπτυξης Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Xinhua-Baltic. Είναι μια αντανάκλαση της ισχυρής τριμερούς συνεργασίας με τους εταίρους μας, τους φορείς του κλάδου και τα συνδικάτα μας στη Maritime Singapore. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μας υπενθυμίζεται επίσης η παγκόσμια φύση της ναυτιλίας και η ανάγκη για στενές συνεργασίες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η αλλαγή πληρώματος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής και λιμενικής αρχής της Σιγκαπούρης, Quah Ley Hoon.

«Καθώς ο ναυτιλιακός τομέας συνεχίζει να χτίζει ανθεκτικότητα και ικανότητα για το μέλλον, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ναυτιλιακούς συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε τον μετασχηματισμό, ιδιαίτερα στους τομείς της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, της ψηφιοποίησης και της ανάπτυξης ταλέντων», πρόσθεσε.

Το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Ρότερνταμ και το Αμβούργο κατέλαβαν την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ ξεπέρασε τον Πειραιά για να πάρει την όγδοη θέση στη λίστα, λόγω της εξαιρετικά ισχυρής αύξησης της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού των ΗΠΑ το 2021.

Συνολικά 43 θαλάσσιες τοποθεσίες βαθμολογήθηκαν ως μέρος αυτής της έκθεσης, η οποία λαμβάνει υπόψη τους λιμενικούς παράγοντες, τον αριθμό των «παικτών» σε επαγγελματικές επιχειρήσεις ναυτιλιακής υποστήριξης και γενικούς παράγοντες επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Η επιτυχία των ναυτιλιακών κόμβων που περιλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων δέκα προήλθε ως επί το πλείστον από τη συνεργασία και τις συνέργειες μεταξύ διαφορετικών τομέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο Δείκτης Ανάπτυξης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Xinhua-Baltic δείχνει ότι ένα επιτυχημένο ναυτιλιακό κέντρο παρέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ο διεθνής πλοιοκτήτης και ένα επιτυχημένο ναυτιλιακό κέντρο είναι τελικά και μια επιτυχημένη παγκόσμια πόλη», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Baltic Exchange, Mark Jackson.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.