ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lenovo και Maersk συνεργάζονται για «πράσινες» αποστολές εμπορευμάτων

20:03 - 15 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Lenovo και Maersk συνεργάζονται για «πράσινες» αποστολές εμπορευμάτων
Η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία της Δανίας Maersk και ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Lenovo συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο τις φιλικές προς το περιβάλλον αποστολές θαλάσσιων εμπορευμάτων.

Η Lenovo επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις λύσεις ECO Delivery της Maersk με στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στις μεταφορές.

«Η Lenovo είναι πλήρως αφοσιωμένη στον ρόλο της για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και αναλαμβάνει άμεση δράση όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης υπηρεσιών και λύσεων μεταφορών παγκοσμίως, εκτός από τον καινοτόμο σχεδιασμό προϊόντων και τη χρήση βιώσιμων υλικών στην κατασκευή», είπε ο Gareth Davies, επικεφαλής του παγκόσμιου logistics στη Lenovo.

Εκτός από τους δικούς της επιστημονικούς στόχους για το 2030, η Lenovo έχει θέσει ως στόχο να αφαιρέσει ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αλυσίδα εφοδιασμού της μέχρι το οικονομικό έτος 2025/26.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις στον ωκεανό για τη Lenovo για τη μείωση εκπομπών στη θαλάσσια μεταφορά. Η Lenovo έγινε ο πρώτος εξαγωγέας τεχνολογικού κλάδου στην Κίνα που επέλεξε το προϊόν ECO Delivery χαμηλών εκπομπών της Maersk και αναμένουμε ότι η αύξηση των πωλήσεων θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα χρόνια, καθώς οι πελάτες επιδιώκουν να υλοποιήσουν ενισχυμένους στόχους βιωσιμότητας», σχολίασε η Caroline Wu, διευθύνουσα σύμβουλος της Maersk Greater China.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση βιοκαυσίμων αυξήθηκε κατά 156% κυρίως λόγω της ECO Delivery.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.