ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H ΜΙG «αρμενίζει» για δημόσια πρόταση στις Attica Group και Blue Star

11:55 - 17 Οκτ 2007 | Ναυτιλία
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί από την Marfin Investment Group το πληροφοριακό δελτίο για τις υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις των εταιρειών Attica Συμμετοχών και της θυγατρικής της Blue Star στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου η τελευταία να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτό αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται σε στελέχη των εταιρειών που χειρίζονται το θέμα.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα γίνουν ταυτόχρονα και οι δύο δημόσιες προτάσεις για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών της Attica Συμμετοχών και της θυγατρικής της Blue Star.

Ειδικά για τη θυγατρική, η MIG με την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της μητρικής (Attica) αποκτά έμμεσα ποσοστό μεγαλύτερο του 33,3% και στην θυγατρική Blue Star (καθώς η Attica κατέχει το 48% των μετοχών της) και άρα υποχρεούται να διατυπώσει δημόσια πρόταση για την αγορά και των υπόλοιπων μετοχών της θυγατρικής.

Σε ότι αφορά το τίμημα για την μεν Attica Συμμετοχών θα είναι τα 5,5 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή έδωσε η MIG για την εξαγορά του 49,9% των μετοχών από τον βασικό μέτοχο Περικλή Παναγόπουλο.

Για τη δε Blue Star, το τίμημα αναμένεται να οριστεί με σημείο αναφοράς τη μέση τιμή της μετοχής του τελευταίου 6μήνου, καθώς δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτή σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία περί δημοσίων προτάσεων.

Α.Ω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.