ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» σε κρίσιμο έργο εμβάθυνσης στο λιμάνι Λονγκ Μπιτς

14:04 - 17 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
«Πράσινο φως» σε κρίσιμο έργο εμβάθυνσης στο λιμάνι Λονγκ Μπιτς
Η Επιτροπή της λιμενικής αρχής του Λονγκ Μπιτς ενέκρινε ένα σημαντικό έργο εμβάθυνσης του καναλιού, που αναμένεται να διευκολύνει τη μετακίνηση φορτίου από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς (POLB) και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μοιραστούν το κόστος, που υπολογίζεται σε σχεδόν 170 εκατ. δολάρια, με το μερίδιο του POLB να υπολογίζεται σε 109 εκατ. δολάρια.

«Με τη βελτίωση της πλοήγησης στο Λονγκ Μπιτς Χάρμπορ, θα επιταχυνθεί η μεταφορά των αγαθών ταχύτερα στην αλυσίδα εφοδιασμού, αποφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη για την πόλη, την περιοχή και το έθνος μαςκαι ταυτόχρονα θα βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην κοινότητά μας», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Λιμανιών, Σάρον Λ. Βάισμαν.

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, το έργο περιλαμβάνει την εμβάθυνση του καναλιού Long Beach Approach από 76 πόδια σε 80 πόδια βάθος.

«Η εμβάθυνση και η βελτίωση των πλωτών μας οδών θα δώσει στα πλοία περισσότερο χώρο για ελιγμούς και να κάνουν πιο αποτελεσματικά την πλοήγηση για περισσότερη φόρτωση των πλοίων σε κοντέινερ, μειώνοντας τον αριθμό των κλήσεων πλοίων και τις σχετικές εκπομπές», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του POLB, Mario Cordero.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ κατέληξε σε μια πολυετή ομοσπονδιακή μελέτη που έδειξε ότι η εμβάθυνση και η διεύρυνση των καναλιών στο λιμάνι θα οδηγούσε σε βελτιωμένη πλοήγηση, ασφάλεια και εθνικά οικονομικά οφέλη σχεδόν 21 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.