ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα λιμάνια της Καλιφόρνια λαμβάνουν ομοσπονδιακή επιχορήγηση για «πράσινη» ανάπτυξη

16:30 - 01 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Τα λιμάνια της Καλιφόρνια λαμβάνουν ομοσπονδιακή επιχορήγηση για «πράσινη» ανάπτυξη
Δύο από τα μεγάλα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν ομοσπονδιακή οικονομική στήριξη για να προχωρήσουν σε φιλικά προς το περιβάλλον έργα. Ειδικότερα, τα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Όκλαντ θα λάβουν επιχορηγήσεις για να προχωρήσουν σε νέα «πράσινα» έργα υποδομής.

Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς (POLB) θα λάβει επιχορήγηση 30,1 εκατ. δολαρίων από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου στόλου χειρισμού φορτίου μηδενικών εκπομπών σε έναν μόνο θαλάσσιο τερματικό σταθμό.

Η χρηματοδότηση για το νέο έργο προέρχεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής 2022, το οποίο διαχειρίζεται η Ναυτιλιακή Διοίκηση των ΗΠΑ. Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς έχει θέσει ως στόχο να αποκτήσει εξ ολοκλήρου εξοπλισμό χειρισμού φορτίου μηδενικών εκπομπών έως το 2030 και στόλο φορτηγών μεταφοράς φορτίου μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

Σε σύγκριση με το 2005, το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς έχει μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων ντίζελ κατά 88%, οξειδίων του αζώτου κατά 49% και οξειδίων του θείου κατά 96%. 

Από το 2021, το λιμάνι έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από πρωτοβουλίες για την περαιτέρω μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών. Μερικές από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η έναρξη του Clean Truck Fund Rate, η υιοθέτηση ενός ενημερωμένου προγράμματος κινήτρων Green Ship που παρέχει το μεγαλύτερο κίνητρο για τα πλοία Tier III και χρηματοδότηση για επιδείξεις τεχνολογιών πλοίων ικανών να μειώσουν τις εκπομπές.

Επιπλέον, το λιμάνι του Όκλαντ θα λάβει επιχορήγηση 36,6 εκατ. δολαρίων από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ανάπτυξης «πράσινης» υποδομής για πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου και λειτουργική απόδοση στο εξωτερικό του λιμάνι. Αυτή η επιχορήγηση αποτελεί μέρος μιας ομοσπονδιακής επένδυσης 94 εκατ. δολαρίων στα λιμάνια της Καλιφόρνια. Η επιχορήγηση στο λιμάνι του Όκλαντ προορίζεται για την υλοποίηση έργων που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση, τη μείωση των εκπομπών και τη συμφόρηση στο λιμάνι.

Αναμένεται να επιτρέψει στο λιμάνι του Όκλαντ να πραγματοποιήσει επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων αβεβαιοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις αυξήσεις των εισαγωγών, των εξαγωγών και των φορτίων πλοίων, αλλά και την εγκατάσταση υποδομής «πράσινης» ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.