ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγικός όμιλος της Κίνας παραδίδει σημαντικό αριθμό πλοίων διπλού καυσίμου

19:34 - 02 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Ναυπηγικός όμιλος της Κίνας παραδίδει σημαντικό αριθμό πλοίων διπλού καυσίμου
Ο κινεζικός ναυπηγικός όμιλος China State Shipbuilding Corporation (CSSC) ολοκλήρωσε το 2022 με την παράδοση 209 πλοίων, που ισοδυναμούν με 14 εκατομμύρια dwt.

Ο ναυπηγικός όμιλος δήλωσε ότι εξασφάλισε το μεγαλύτερο μέρος των νέων παραγγελιών στον κόσμο, παρά τις προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πάνω από το ένα τρίτο των πλοίων που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν το 2022 από τα ναυπηγεία του ομίλου ήταν πλοία διπλού καυσίμου (31,6%), ενώ τα πλοία μεσαίας και υψηλής ποιότητας αντιπροσώπευαν πάνω από το ήμισυ των παραδόσεων πλοίων, φθάνοντας στο 56,8%, δήλωσε η ναυπηγική βιομηχανία.

Μερικά από τα βασικά ορόσημα κατασκευής πλοίων περιλαμβάνουν τις παραδόσεις τεσσάρων υπερμεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 24.000 TEU από τη Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group και την Jiangnan Shipbuilding Group. Αυτά τα πλοία είναι τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητά τους.

Τα πλοία διαθέτουν μερικές από τις πιο καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες που διατίθενται στην αγορά, όπως βολβώδεις πλώρες, έλικες μεγάλης διαμέτρου και αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας για βελτίωση της απόδοσης και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας καθώς και συστήματα λίπανσης αέρα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Hudong-Zhonghua και η Jiangnan Shipbuilding παρέδωσαν συνολικά πέντε πλοία μεταφοράς LNG, συμπεριλαμβανομένων δύο χωρητικότητας 174.000 cbm, δύο 80.000 cbm και ενός 30.000 cbm μεταφοράς LNG. Επιπλέον, η  Jiangnan Shipbuilding και η Dalian Shipbuilding Industry κέρδισαν τις πρώτες παραγγελίες κατασκευής πλοίων μεταφοράς LNG μεγάλης κλίμακας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.