ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Δανία εγκαινιάζει ψηφιακό μητρώο πλοίων, πρώτη στον κόσμο

11:55 - 26 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Η Δανία εγκαινιάζει ψηφιακό μητρώο πλοίων, πρώτη στον κόσμο
Σε μια κίνηση για να απαλλαγεί από την ενοχλητική γραφειοκρατία και να αυξήσει την ασφάλεια που σχετίζεται με την εγγραφή και την εμπορία πλοίων, η Δανία ξεκίνησε αυτό που λέγεται ότι είναι το πρώτο ψηφιακό νηολόγιο πλοίων στον κόσμο. Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερα από 6000 πλοία νηολογημένα στα ναυτιλιακά νηολόγια της Δανίας, τα οποία μέχρι τώρα ήταν χειροκίνητα.

Η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή δήλωσε ότι η κίνηση θα μειώσει τον φόρτο εργασίας με ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές ροές εργασίας για όλους όσους εργάζονται με νηολόγηση πλοίων στη Δανία. Ταυτόχρονα, το σύστημα συμβάλλει με ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ελέγχου σε σχέση με την εγγραφή πλοίων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της DMA, Niels Peter Fredslund, δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση είναι ένα κομβικό σημείο για τη μελλοντική ναυτιλία. Η έναρξη του ψηφιακού νηολογίου πλοίων είναι μια σημαντική πρωτοβουλία από αυτή την άποψη. Το ψηφιακό νηολόγιο πλοίων θα απαλλαγεί από τη χειρωνακτική γραφειοκρατία και έχει μεγάλες δυνατότητες για τον εξορθολογισμό και τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τις ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά την εγγραφή πλοίων και την εμπορία πλοίων».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.