ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύραυλος των Χούθι χτύπησε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα Κύριο

15:28 - 16 Ιαν 2024 | Ναυτιλία
Πύραυλος των Χούθι χτύπησε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
Χτύπημα από πύραυλο των Χούθι δέχθηκε φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο που χτυπήθηκε την Τρίτη (16/1) έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα με σημαία Μάλτας, αλλά είναι ελληνόκτητο.

Για την ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματίες και το πλοίο συνεχίζει την πορεία προς τον προορισμό του.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου «Zografia» έχει υποστεί μικρές ζημιές αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν Έλληνες στο πλήρωμα του πλοίου «Zografia».

Το πρακτορείο Al Arabiya επικαλείται την βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, σύμφωνα με την οποία το πλοίο φέρεται να στοχοποιήθηκε και να χτυπήθηκε με πύραυλο ενώ διέσχιζε βόρεια στην Ερυθρά Θάλασσα 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της πόλης Saleef της Υεμένης.

{https://twitter.com/UK_MTO/status/1747225261857284267}

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες και το πλοίο έχει μεν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από το χτύπημα, παραμένει ωστόσο αξιόπλοο και συνεχίζει την πορεία προς τον προορισμό του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του πλοίου, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ.

Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 16 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.