ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαιώνει η ΝΕΛ την είσοδο Γ.Βαρδινογιάννη μέσω της ΑΜΚ

09:55 - 11 Απρ 2008 | Ναυτιλία
Στην επιβεβαίωση του δημοσιεύματος που πρώτο αποκάλυψε το "R" προχώρησε πριν από λίγο η ΝΕΛ. Η ανακοίνωση αναφέρει: Σε απάντηση της από 11/4/2008 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατόπιν σχετικού ερωτήματος τους, η NEL LINES γνωστοποιεί στο Επενδυτικό Κοινό ότι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη ή και εταιρειών συμφερόντων του (εκτός της ΑΝΕΚ), ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ , στα Αδιάθετα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΝΕΛ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Η συμμετοχή αυτή έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα.

Το "R" σε δημοσίευμά του ανέφερε:

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιεί η ΝΕΛ με καταβολή μετρητών,  προτίθεται να συμμετάσχει ο Γ.Βαρδινογιάννης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R». Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Βεντούρη-Βαρδινογιάννη, χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει το ύψος των χρημάτων που θα καταβάλει ο τελευταίος.

Το "R" επικοινώνησε με τον κ.Βαρδινογιάννη και τον ρώτησε σχετικά, λαμβάνοντας την απάντηση "κανένα σχόλιο".

Σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έληξε στις 7 Απριλίου ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης λήγει σήμερα. Η εταιρεία θα εκδώσει 4 νέες μετοχές για κάθε 10 παλιές με τιμή διάθεσης 0,70 ευρώ έκαστη.

Αξίζει να τονιστεί πως ο βασικός μέτοχος της ΝΕΛ δεν είχε δεσμευθεί ότι θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα που του αναλογούν, κίνηση που παράγοντες της αγοράς μετέφραζαν ως είσοδο επενδυτών στην εταιρεία. Μάλιστα η Edgewater, εταιρεία συμφερόντων Απ.Βεντούρη πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε πως δεσμεύεται για την κατ' αρχήν απόκτηση 7,14 εκατ. μετοχών. Συνολικά με βάση τις μετοχές που κατέχει θα μπορούσε να αποκτήσει 9,064 εκατ. νέες μετοχές.

Γ.Κατικάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.