ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΕΛ: Στα 4,623 εκατ. ευρώ οι ζημιές το α΄ τρίμηνο

19:41 - 07 Μαϊ 2008 | Ναυτιλία
Ζημιές 4,623 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για το πρώτο τρίμηνο του 2008, έναντι ζημιών 2,571 εκατ. ευρώ στη αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Τα ''Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)'' ήταν για το τρέχον τρίμηνο ζημίες 2,293 εκατ. ευρώ  έναντι κερδών 1,384 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα (EBITDA και αποτελέσματα μετά από φόρους) του πρώτου τριμήνου της προηγουμένης χρήσεως είχαν ωφεληθεί με ποσό 5,067 εκατ. ευρώ που αφορούσε αναστροφή πρόβλεψης απαξίωσης των ταχυπλόων πλοίων. Καθοριστικό ανασταλτικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της παρούσης περιόδου αποτέλεσε η ραγδαία άνοδος των τιμών του πετρελαίου η οποία περιόρισε αισθητά τα επιδιωκόμενα περιθώρια κέρδους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο μικτό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2008, περιλαμβάνεται και ποσό 1,689 εκατ. ευρώ (ή ποσοστό 78,9 %) που αφορά έξοδα συντήρησης και διαχείρισης των ταχυπλόων πλοίων του Ομίλου τα οποία δεν δραστηριοποιήθηκαν στη περίοδο αυτή. Το αντίστοιχο ποσό για το πρώτο τρίμηνο του προηγουμένου έτους ανέρχεται σε 1,966 εκατ. ευρώ (ή ποσοστό 62,9%).

 Τα έξοδα Διοίκησης και Διάθεσης (εκτός προμηθειών πρακτορείων) του Ομίλου μειώθηκαν κατά 49,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της προηγουμένης χρήσεως ως συνέπεια της αναδιάρθρωσης των δομών λειτουργίας αλλά και της βελτίωσης της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Ομίλου. Οι χρεωστικοί τόκοι μειώθηκαν κατά 42% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της προηγουμένης χρήσεως λόγω μείωσης των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.