ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΕΛ: Εξαγοράζει τη Sea Link Ferries

13:00 - 30 Ιαν 2006 | Ναυτιλία
Γενική Συνέλευση για την εξαγορά του 100% της εταιρείας Sea Link Ferries, αλλά και την αλλαγή της χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 3,53 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιήσει στις 26 Φεβρουαρίου η ΝΕΛ. Σημειώνεται ότι η Sea Link κατέχει το 2% της Hellenic Seaways.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Σι Λινκ Φέρρις στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο στο Πειραιά όπου βρίσκεται και η έδρα της. Έχει στην κατοχή της σήμερα τρία συμβατικά πλοία (Παναγία Τήνου, Παναγία Χοζοβιώτισσα, Παναγία Ψαριανή) και δύο ταχύπλοα πλοία (Παναγία Θαλασσινή, Παναγία Πάρου), δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στις γραμμές των Κυκλάδων. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας κατά την 31.12.2005 το σύνολο του ενεργητικού της ανέρχεται σε 41.840 χιλ. ευρώ περίπου, η αξία των παγίων περιουσιακών της στοιχείων ανέρχεται σε 35.040 χιλ. ευρώ περίπου, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 27.860 χιλ. περίπου και οι βραχυπρόθεσμες σε 11.480 χιλ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της Σι Λινκ κατά τη διάρκεια του έτους 2005 ανήλθε σε 14.600 χιλ. ευρώ και η καθαρή της θέση της 31/12/2005 σε 2.500 χιλ. ευρώ. Στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας περιλαμβάνεται και συμμετοχή σε ποσοστό 2% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Hellenic Seaways. Οπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, από την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας εκτιμάται ότι θα προκύψουν αφενός σημαντικές οικονομίες κλίμακος με άμεση συνέπεια την βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου των δύο εταιρειών και αφετέρου διεύρυνση των γραμμών και της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτει η ΝΕΛ με τα πλοία της. Το τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει στο ποσό των 3.000.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό. Πωλητές μέτοχοι είναι ο κ. Απόστολος Βεντούρης κατά 51% και οι εταιρείες Renate Trading LTD. 39% (μέτοχος της Renate είναι κατά 100% ο Απόστολος Βεντούρης) και η εταιρεία Brockwood Shipping Inc. κατά 10% (μέτοχοι της Brockwood είναι κατά 96% ο κ. Απόστολος Βεντούρης και κατά 4% ο κ. Σωκράτης Καββαδίας, αμφότεροι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΛ). Πέραν της εξαγοράς, η γ.σ. καλείται να εγκρίνει: * Αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 3.530.000 ευρώ. Μετά από ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας ότι έγινε δεκτή από το 11ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά καθ’ ολοκληρία η αίτηση αναστολής που είχε υποβάλλει η εταιρεία στις 19/10/2005 κατά του φύλλου εκκαθαρίσεως οφειλών του Ν.Α.Τ. καθώς και λόγω της υπογραφής με την τράπεζα First Business Bank σύμβασης αναδιάρθρωσης δανείου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει τη χρησιμοποίηση ποσού 2.530.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση μέρους του προγράμματος αγοράς δύο νέων κύριων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ Αίολος Κεντέρης και ποσού 1.000.000 ευρώ για χρηματοδότηση μέρους του προγράμματος προσθηκών, βελτιώσεων και επισκευών στα Ε/Γ-Ο/Γ Μυτιλήνη και Ε/Γ-Ο/Γ Θεόφιλος ώστε τα πλοία αυτά να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Συνθήκης της Στοκχόλμης. * Υιοθέτηση προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σε υπαλλήλους της εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.
Μέγιστος αριθμός μετοχών που μπορούν να εκδοθούν: μέχρι 2 εκατομμύρια μετοχές.
Περίοδος άσκησης του δικαιώματος: 1 έως 15 Δεκεμβρίου 2006 ή/και 2007.
Τιμή άσκησης: Ονομαστική αξία πλέον 30% της διαφοράς (μεταξύ της μέσης χρηματιστηριακής τιμής μηνός Νοεμβρίου (πριν την ημερομηνία εξάσκησης) μείον την ονομαστική αξία). Σε κάθε περίπτωση η τιμή άσκησης δεν θα υπολείπεται της ονομαστικής αξίας.
Δικαιούχοι: τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (εκτός των ανεξάρτητων μελών) και υπάλληλοι της εταιρείας και των συνδεδεμένων εταιρειών, μετά από αξιολόγηση του διοικητικού συμβουλίου. * Τροποποίηση του άρθρου 14 του καταστατικού της εταιρείας, έτσι ώστε το δ.σ. να αποτελείται από 7 έως 9 μέλη. Τέλος, μετά τα παραπάνω, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΛ κ. Αθανάσιος Γιακαλής κατέθεσε την παραίτησή του από πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να πολιτευτεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Ανδρέα Δημητρουλόπουλο σε αντικατάσταση του παραιτηθέντα. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε σε αναπροσαρμογή του οργανογράμματος της εταιρείας και όρισε τους εξής διευθυντές:
Διεύθυνση Εμπορικής Εκμετάλλευσης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.