ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερευνα για συγκέντρωση σε Sea Star και ΑΝΕΚ

11:31 - 23 Ιουλ 2008 | Ναυτιλία
Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη μη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης των εταιρειών «Sea Star Capital» και «Aνώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης» ξεκίνησε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της «Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού» συνεδριάζει στις 16 Οκτωβρίου 2008 για να εξετάσει την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναφορικά με μη γνωστοποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4-4στ του ν. 703/77, όπως ισχύει, της συγκέντρωσης των εταιρειών «Sea Star Capital Plc» και «Aνώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης».

Ειδικότερα, η έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή της εταιρείας Sea Star Capital Plc στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Aνώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης σε ποσοστό 32,50% συνιστά συγκέντρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4β του ν.703/77, όπως ισχύει, η οποία δεν γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός της προβλεπόμενης εκ του νόμου χρονικής προθεσμίας.    

Για το λόγο αυτό η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού προτείνει την επιβολή προστίμου στην εταιρεία Sea Star Capital Plc για μη γνωστοποίηση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας Aνώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, σύμφωνα με το άρθρο 4β του ν.703/77, όπως ισχύει.  

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αφού προηγουμένως λάβει υπόψη της και αξιολογήσει και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.