ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΚΕ: Να ξεκινήσουν άμεσα διμερείς & πολυμερείς συναντήσεις για το ασφαλιστικό

15:35 - 15 Νοε 2005 | Οικονομία
Συνεδρίαση για τη διαμόρφωση των θέσεών της, επί της πρότασης των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).
Η ΟΚΕ κατέληξε σε απόφαση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής: 1. Το ασφαλιστικό ζήτημα είναι εθνικής σημασίας πρόβλημα και απαιτεί λύσεις μακράς πνοής μέσα από Εθνικό-Πολιτικό-Κοινωνικό Διάλογο με την απόλυτη συμφωνία -συνεννόηση των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνηση-Κόμματα-Κοινωνικοί Εταίροι και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς). 2. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα συναντήσεις, διμερείς και πολυμερείς, μεταξύ κυβέρνησης-φορέων και των φορέων μεταξύ τους. Ήδη κοινωνικοί εταίροι που συμμετέχουν στην Ο.Κ.Ε. έχουν ζητήσει τέτοιας φύσεως συναντήσεις. 3. Με τις πιο πάνω συναντήσεις οριοθετούνται αρχές-στόχοι, παράμετροι και κατευθυντήριες γραμμές, στη βάση των οποίων θα γίνουν οι αναγκαίες μελέτες για να υποστηριχθεί ο εθνικός, πολιτικός και κοινωνικός διάλογος. 4. Η ΟΚΕ συνεισφέρει τις υπηρεσίες στον τομέα της επιστημονικής ανάλυσης-τεκμηρίωσης, αξιοποιώντας το συνταγματικό της ρόλο και την ανεξαρτησία της. Προϋποθέσεις για την ανάθεση του προαναφερομένου ρόλου στην ΟΚΕ:
- Θα πρέπει να καλύπτεται το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος, με ιδιαίτερο βάρος στον κύριο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.
- Aνεση χρόνου.
- Κάλυψη δαπανών από τον Προϋπολογισμό και δυνατότητα πρόσληψης τυχόν αναγκαίου προσωπικού.
- Μη παρέμβαση κατά το στάδιο κατάρτισης των μελετών.
- Παροχή στοιχείων και άλλων πληροφοριών από τις δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία.
- Ορισμός υπεύθυνου από κυβερνητικής πλευράς για να επιλύονται άμεσα τα όποια διαδικαστικά προβλήματα και ότι ανάγκες δημιουργούνται. 5. Τα αποτελέσματα των μελετών-ερευνών που θα εκπονηθούν θα δοθούν σε Κυβέρνηση-Κόμματα-Φορείς για τη διαμόρφωση, μέσα από διάλογο, του εθνικού μακροχρόνιου σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.