ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «R» συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας

11:00 - 10 Δεκ 2008 | Οικονομία
Το Reporter.gr συμμετέχει στη τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΠΗΤ από τις 10:00 έως τις 13:00.
Η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ. της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου 2008 των δημοσιογράφων του Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
Διαμαρτύρεται:
·       Για την ανατροπή των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων
·       Για τα οξυμμένα προβλήματα στην αγορά εργασίας στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου
·       Για την καταιγίδα της ανεργίας και της ακρίβειας που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για κοινή απάντηση από όλους τους εργαζόμενους.
Ζητά:
  • Την άμεση απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων οδηγεί στην αφαίρεση του δέκα τοις εκατό (10%) των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.. Στόχος η δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου ταμείου των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε..
  • Την απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που αφορά και θίγει τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. με ψευδεπίγραφες συμβάσεις «έργου» και με δελτία παροχής υπηρεσιών.
  • Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. που μέχρι σήμερα υπάγονταν.
  • Τη διασφάλιση και βελτίωση των πραγματικών εισοδημάτων μας
  • Τη δίκαιη φορολογική μεταχείρισή μας
  • Την περιφρούρηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
  • Την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού
  • Το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα
  • Την εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης και της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης
  • Πλήρη και σταθερή εργασία με ΣΣΕ αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα μέσα
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
-Εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10/12/2008 και διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση, για κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, κατά των απολύσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, κ.λπ.
-Δηλώνει την απόφασή του να διεκδικήσει – μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων - και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.
Οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, επιμένουμε στην αντίθεσή μας στις νεοφιλελεύθερες επιλογές και στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων, των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων μας.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της να μετάσχουν καθολικά στην παραπάνω τρίωρη στάση εργασίας της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου 2008.
          Το Διοικητικό Συμβούλιο
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.