ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμποροι: Διχογνωμία για απόφαση Φώλια

11:02 - 24 Δεκ 2008 | Οικονομία
Διχασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος, για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, στο Δήμο της Αθήνας. Οι εμποροϋπάλληλοι κάνουν λόγο για επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν πιέσεων του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και πρέπει να επικυρωθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σήμερα. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις από την την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που επιμένει να θεωρεί την 28η Δεκεμβρίου αργία, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, τη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης απέφυγε να τοποθετηθεί επισήμως, αλλά είναι γνωστό ότι ένα από τα πάγια αιτήματά του είναι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Όσοι υπάλληλοι εργασθούν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου θα αμειφθούν με προσαύξηση κατά 75%, καθώς και με μία επιπλέον ημέρα αδείας (ρεπό), η οποία θα δοθεί υποχρεωτικά εντός του Ιανουαρίου. Εναλλακτικά, μπορεί η ημέρα απασχόλησης αντί για άδεια να πληρωθεί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει επιπλέον προσαύξηση κατά 75%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.