ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημιώσεις ζητούν 67 καταστηματάρχες

12:15 - 17 Μαρ 2009 | Οικονομία
Την αποζημίωση των 67 εμπορικών επιχειρήσεων στο Κολωνάκι που υπέστησαν καταστροφές από την επιδρομή της Παρασκευής ζητά ο ΕΒΕΑ. Εκ των 67, οι 28 επιχειρηματίες είχαν υποστεί ζημιές και κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Oι έμποροι είναι εξοργισμένοι για τις επιπτώσεις που έχει το έλλειμμα αστυνόμευσης, εν μέσω και της σοβαρής οικονομικής κρίσης και πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος σημειώνει ότι αυτό που προέχει είναι η αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν για δεύτερη φορά, για τις οποίες τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

Ενδεικτικές του αναβρασμού που επικρατεί μεταξύ των εμπόρων είναι οι δηλώσεις των εκπροσώπων τους. Ο Κ.Μίχαλος έθεσε το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας τόνισε: «Το περιβάλλον κρίσης και καταστροφής που εκτρέφεται συστηματικά στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, δίνει πρόσφορο έδαφος σε οποιαδήποτε προβοκάτσια. Μέχρι στιγμής η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας είναι εκείνη που καθημερινά βάλλεται και καθημερινά καλείται να πληρώσει το δυσβάστακτο τίμημα».

Από την καταγραφή των ζημιών που έχει γίνει μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι από τα επεισόδια της Παρασκευής σε 67 επιχειρήσεις έσπασαν οι τζαμαρίες ή σημειώθηκαν άλλου είδους καταστροφές, ενώ οι 28 από αυτές (ποσοστό 40%) υπέστησαν σοβαρές ζημιές για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.