ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

YΠΟΙΟ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ

18:18 - 25 Αυγ 2009 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και Νίκου Λέγκα με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και των συναντήσεων που θα υπάρξουν με τον Πρωθυπουργό, είχαμε σήμερα μια σειρά από συναντήσεις. Στις συναντήσεις αυτές είχαμε μια ειλικρινή και ανοικτή ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της κρίσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία και των αναγκαίων πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου η χώρα και να αντιμετωπίσει την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν συνέπειες, αλλά και να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα με τις καλύτερες δυνατόν προοπτικές.

Η κρίση, αν και καθυστέρησε να χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας, είναι εδώ. Προκαλεί σοβαρές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και τα δημοσιονομικά της πατρίδα μας. Είναι ώρα ευθύνης και απόλυτης ειλικρίνειας. Ή θα πάρουμε δύσκολες αλλά εθνικά αναγκαίες αποφάσεις ή θα γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Σήμερα, υπάρχει ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας, για να υπερβούμε την κρίση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα περίοδο υψηλής ανάπτυξης. Χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση. Για να στηρίξουμε αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία, την απασχόληση και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Και κυρίως για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα κάνει την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφή. Ικανή να προσελκύει επενδύσεις, ικανή να δημιουργεί περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αναβάλλουμε τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν εθνικό διάλογο, να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε. Και προς αυτή την κατεύθυνση, ζητήσαμε και αναμένουμε και τις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.