ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα χαθούν έως 100 χιλ. θέσεις εργασίας λέει η ΓΣΕΒΕΕ

14:04 - 26 Αυγ 2009 | Οικονομία
Σε 90.000 με 100.000 ανέρχονται οι θέσεις απασχόλησης που εκτιμάται ότι θα χαθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε πριν από λίγο, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Η έρευνα που αφορά στο β’ τετράμηνο του 2009, διεξήχθει για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ από την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC και δείχνει επιδείνωση της κατάστασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες το α’ εξάμηνο του έτους είχαν μειώσει τις θέσεις απασχόλησης τους κατά 85.000.

Ειδικότερα, ενώ το προηγούμενο εξάμηνο, το ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησε σε μείωση προσωπικού έφτανε το 20,1%, στην τωρινή έρευνα το αντίστοιχο ποσοστό που εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε μείωση θέσεων εργασίας φτάνει το 21%.

Αναφορικά με τις προοπτικές τις ελληνικής οικονομίας για το επόμενο διάστημα, το 47,5% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν στην έρευνα εκτιμούν ότι θα μειώσουν τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές τους το επόμενο εξάμηνο, ενώ το 35,4% εκτιμά ότι θα παραμείνουν σταθερές.

Νωρίτερα, σε συνάντηση της με τον προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Παπανδρέου, η Συνομοσπονδία τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ρευστότητας και κατανάλωσης και ο μεγάλος κίνδυνος είναι να υπάρξει στάση πληρωμών, λόγω αδυναμίας, και προς το Δημόσιο και προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι «αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με μέτρα, θα έχουμε εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας το επόμενο εξάμηνο».  

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε για το κλίμα που επικράτησε στις συνομιλίες ότι «σε αυτές τις συναντήσεις οι επικεφαλής των κομμάτων ακούν προσεκτικά και έτσι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες γι' αυτούς αφού ακούνε από πρώτο χέρι τι λέει η αγορά, η ζωντανή επιχειρηματικότητα. Η αποδοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν θετική όπως και η συνάντηση».

Ο Ενεργειακός

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.