ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος με περιοριστικά όρους ο Α. Σημαιοφορίδης

22:00 - 07 Σεπ 2009 | Οικονομία
Ελεύθερος αφέθηκε αργά χθες το βράδυ ύστερα από πολύωρη απολογία στον εφέτη ανακριτή Γ. Λέκκα, που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, Αγάπιος Σημαιοφορίδης καταβάλλοντας εγγυοδοσία 300.000 ευρώ.

Επιπλέον του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κατηγορείται για τα κακουργήματα της απάτης και της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορίες αφορούν το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007, από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ζημία του ΤΕΑΔΥ ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά του ομολόγου.

 Σημειώνεται ότι και η πρώην γενική διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, Παναγιώτα Καραδήμα, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της (με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

O  κ. Σημαιοφορίδης επικαλέστηκε άγνοια περί τα χρηματιστηριακά, καθώς και ότι παραπλανήθηκε από τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» κκ. Σοφοκλή και Θόδωρο Πρινιωτάκη. Η απολογία του κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα όσων είχε πει και κατά την εξέτασή του στις αρχές του καλοκαιριού στον εισαγγελέα εφετών κ. Α. Λιόγα. Κατά πληροφορίες, φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στονπρώην ειδικό γραμματέα Ευγ. Παπαδόπουλο, και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τράπεζας Ελλάδος,

Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από το Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων σε βάρος ασφαλιστικών Ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ.κ.Γ. Ι. Παπαμαρκάκης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων North Asset Management,Γ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης.

Σημειώνεται ότι τηνπερασμένη εβδομάδα αφέθηκε επίσης, ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, η πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ κυρία Παναγιώτα Καραδήμα,η οποία αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με αυτές του Σημαιοφορίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.