ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από το πρσωπικό των νοσοκομείων ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης

10:36 - 16 Νοε 2009 | Οικονομία
Από το προσωπικό των νοσοκομείων ξεκινά από σήμερα ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης, με το υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς να διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια του εμβολίου. Ωστόσο, ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για τα άτομα εκείνα που ανήκουν στις εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες.

Στις 23 Νοεμβρίου αρχίζει στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα η χορήγηση του εμβολίου για τα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, καθώς και οι χρόνιοι πάσχοντες θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι στα Κέντρα Υγείας, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΙΚΑ και σε αυτά που λειτουργούν στις νομαρχίες και στους δήμους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα κατά 11%. Η αύξηση αυτή έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, καθώς δείχνει ότι το πανδημικό κύμα πλησιάζει και την Ελλάδα.

Ειδικότερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης αυξήθηκαν κατά 332 την τελευταία εβδομάδα και έφθασαν συνολικά στα 3.189, εκ των οποίων τα 1.535 προέρχονται από την Αττική.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες σημειώνουν ότι οι παραπάνω αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματική συχνότητα της νέας γρίπης στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.