ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 23 Νοέμβρη ξεκινά ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

13:30 - 17 Νοε 2009 | Οικονομία
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τελικά ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς σχετικά με το Ασφαλιστικό Σύστημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει από κοινού σύσκεψη με τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ακολούθως με τη ΓΣΕΒΕΕ. Την Τρίτη, θα συναντηθεί με την ΕΣΕΕ.

Σε επιστολές του προς τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός αναφέρει πως ''το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει πολλά, σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να δοθούν συνολικές αλλά και επιμέρους λύσεις, διαμέσου, βεβαίως, ενός διεισδυτικού κοινωνικού διαλόγου,'' προσκαλώντας τις ηγεσίες των φορέων για ''από κοινού προσδιορισμό των προϋποθέσεων αυτού του διαλόγου.'' 

Στη συνάντηση η ΓΣΕΕ αναμένεται να θέσει «κόκκινη γραμμή» στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στο ύψος των συντάξεων. Τονίζει ότι εκείνο που επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά στοιχεία των Ταμείων για το Ασφαλιστικό, είναι η ανάγκη είσπραξης των εισφορών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η συνεπής καταβολή των εισφορών κράτους και εργοδοτών και η δημιουργία του ειδικού αποθεματικού κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε την Δευτέρα, είπε ότι «εμμένουμε στις θέσεις μας για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, όπως εξάλλου και εκπρόσωπος-επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ αναπτύσσει στην σχετική επιτροπή, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν την βάση διαλόγου και διαπραγμάτευσης ΓΣΕΕ και υπουργείου Εργασίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.