ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd 2) Επεισόδια στη λήξη της πορείας για την Επέτειο

19:46 - 17 Νοε 2009 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 36η επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Αν και μέχρι τη λήξη δεν είχαν σημειωθεί αναταραχές, ομάδα αντιεξουσιαστών δημιουργεί «εστίες» επεισοδίων κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και πέριξ της Αμερικανικής Πρεσβείας και της πλατείας Εξαρχείων.

Ομάδα κουκουλοφόρων έριξε δύο αστυνομικούς της Ομάδας Ζήτα από τις μηχανές τους, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία εγκλώβισε περίπου 80 νεαρούς. Περισσότερες από 200 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου. Ανοικτοί είναι πλέον όλοι οι σταθμοί του μετρό, ενώ στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι. Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη, με κλεφτοπόλεμο και δακρυγόνα στη Βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την οποία κρατούν μέλη του ΔΣ της ΕΦΕΕ. Ακολουθούν ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και οι φοιτητικοί συλλογοι με επικεφαλής το πανό του ΕΜΠ, όπου αναγράφονται τα βασικά αιτήματα των φοιτητών.

Εμφανής είναι η παρουσία των αστυνομικών για τη φύλαξη των δημοσίων κτιρίων και πρεσβειών κατά μήκος της λεωφόρου βασ.Σοφίας, αλλά και των άλλων δρόμων από όπου περνά η πορεία των διαδηλωτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.