ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης

12:52 - 24 Νοε 2009 | Οικονομία
Με τα κρούσματα της νέας γρίπης να πολλαπλασιάζονται, σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ανοίξουν άμεσα 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς οι ανάγκες για νοσηλεία σε αυτές διαρκώς αυξάνονται. Παράλληλα, εγκύκλιος του υπουργείου προβλέπει να ισχύει πλέον και για τα φροντιστήρια, ό, τι ισχύει και για τα σχολεία, δηλαδή να κλείνουν εάν τουλάχιστον τέσσερις μαθητές εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα, τα οποία μαρτυρούν πως πιθανόν να νοσούν από τη νέα γρίπη.



Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές, επανέλαβε την Τρίτη η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει να ανοίξουν άμεσα 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ προωθείται με ταχύτατες διαδικασίες και η λειτουργία επιπλέον 54 και να λειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις 300 ατόμων (νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό) και ενώ μέσα στο 2010 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί και 2.000 νοσηλευτές. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ και θα καλυφθούν από κονδύλια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, ακόμα τρεις ασθενείς, που προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1, εμφάνισαν πνευμονία και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για μία γυναίκα 35 ετών με παχυσαρκία, έναν άνδρα 35 ετών σε ανοσοκαταστολή και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και έναν άνδρα 42 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Κρίσιμη παραμένει, επίσης, η κατάσταση της υγείας του 7χρονου αγοριού, το οποίο παραμένει διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν προκύπτει πως πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Η υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώνεται η παραλαβή των εμβολίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειας και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, με την παραλαβή 7.000 εμβολίων ξεκινά και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και στα επτά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 13.00 - 18.00, στα ακόλουθα δημοτικά ιατρεία:

1ο Δημοτικό Ιατρείο Σόλωνος, Σόλωνος 78, Μουσείο Εξάρχεια,

4ο Δημοτικό Ιατρείο Κολωνού, Προποντίδος 12, Κολωνός, 

5ο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, Σαρανταπόρου 4, Πατήσια,

6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, Χανίων 4Β, Κυψέλη,

2ο Δημοτικό Ιατρείο Ν. Κόσμου, Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, Ν. Κόσμος

2Α Δημοτικό Ιατρείο Παγκρατίου, Πρωταγόρα 3, Παγκράτι,

από 8:00 έως 13:00 στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων, Θεσσαλονίκης και Ηρακλειδών 45, Πετράλωνα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.