ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή Γ. Σκαρπέλη κατά Ν. Ζαγοριανού

22:59 - 26 Νοε 2009 | Οικονομία
Χρηματική ικανοποίηση ύψους 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητά ο πρώην διευθυντής του ΟΤΕ, Γιάννης Σκαρπέλης με αγωγή κακοδικίας σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού που χειριζόταν μέχρι πρόσφατα την υπόθεση της Siemens

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Σκαρπέλης όπως και ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas Ηλίας Γεωργίου αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους για δεύτερη φορά. Και οι δύο κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και παθητική δωροδοκία.

Στην αγωγή του ο κ, Σαρπέλης εκτός της παράνομης συμπεριφοράς αποδίδει στον κ. Ζαγοριανό δόλο, βαρεία αμέλεια κ.λπ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο κ. Ζαγοριανός με την «πεισματική άρνησή του» να του χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας, παρά το αντίθετο βούλευμα που διέτασσε τη χορήγησή τους και τις δύο εντολές προφυλάκισης που διέταξε, διέπραξε σωρεία αδικημάτων, ενώ παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως υποστηρίζει, ο ανακριτής, επέδειξε παράνομη συμπεριφορά από δόλο, ενώ οι ενέργειες του προσέβαλαν την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου αμέσως έσπευσε ο Ν. Ζαγοριανός για να συνεχίσει την απολογία του ο Γ. Σκαρπέλης.

Ακόμη, επισημαίνει ότι προσεβλήθη η τιμή και η υπόληψή του, καθώς και η προσωπική του ελευθερία, ενώ υπέστη άμεση ηθική βλάβη η οποία συνίσταται στην ψυχική στεναχώρια του λόγου της προσβολής της υγείας, ελευθερίας και υπόληψής του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.