ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα θετικά στοιχεία στις ΗΠΑ επιδρούν θετικά στο spread των ομολόγων στις 185 μ.β.

14:24 - 04 Δεκ 2009 | Οικονομία
(upd) Μετά το κερδοσκοπικό παιχνίδι που εκδηλώθηκε στα ομόλογα , τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ επιδρούν θετικά στις αγορές και συμβάλλουν στην μείωση του spread στα ομόλογα στις 185 μονάδες βάσης. Νωρίτερα είχαν σημειωθεί νέες ρευστοποιήσεις στα ομόλογα οδηγώντας σε μεγάλη άνοδο το spread από τις 177 μονάδες βάσης στις 195 μονάδες βάσης για να ισορροπήσει προσωρινά στις 189 μονάδες βάσης.


Παρ' ότι οι όγκοι συναλλαγών είναι σχετικά μικροί , περίπου 500 εκατ ευρώ στην 10ετία οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup και Goldman Sachs εκτελώντας εντολές πελατών τους άρχισαν εκ νέου να πωλούν ομόλογα εκτινάσσοντας το spread.

Στα desk των dealing room επικράτησε αναστάτωση ωστόσο πλέον όλοι εκτιμούν ότι απλά οι κερδοσκόποι μετά την ανάπαυλα λίγων ημερών άρχισαν εκ νέου να χτυπούν τα spreads και τα CDs το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας.

Στελέχη dealing room δεν αποκλείουν το spread να αναρριχηθεί πάλι πάνω από τις 210 μονάδες βάσης ενόψει των νέων εκδόσεων ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο.

Πάνω σε αυτό έχει στηθεί ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι. Πουλούν τώρα να πιέσουν τα spreads και στις νέες δημοπρασίες να αγοράσουν φθηνότερα.

Πέτρος Λεωτσάκος
[email protected]


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.