ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: Αρκετά πια! Το παραξηλώσατε με την Ελλάδα!

14:53 - 11 Δεκ 2009 | Οικονομία
H απαισιοδοξία έχει παρατραβήξει με την Ελλάδα, αγοράστε ελληνικά ομόλογα, φωνάζει και η Societe Generale. Oπως τονίζει, είναι ή σύντομα θα είναι η ώρα να βουτήξουν οι επενδυτές στην ελληνική αγορά ομολόγων.

Η τρέχουσα νευρικότητα είναι πλέον υπερβολική και η κατάσταση δεν πάει άλλο, σημειώνει ο οίκος. Μπορεί η νέες εκδόσεις ομολόγων από την χώρα στις αρχές του 2010 και η στεγνή από ρευστότητα αγορά να δικαιολογούν κάπως το sell-off που είδαμε, αλλά πλέον, με τα σταθερά και χαμηλά επιτόκια, οι αγορές σύντομα θα αρχίσουν να ερωτεύονται και πάλι το ρίσκο.

Οι φόβοι και η καταστροφολογία είναι άτοπα, και γίνονται μάλιστα πολλές ανόητες αναφορές σε δήθεν πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας. Σίγουρα τα πάντα είναι πιθανά! Για παράδειγμα τα γουρούνια μπορεί να πετάξουν και ο Αρμαγεδών να σκάσει αύριο όμως… για συνέλθετε, φωνάζει ο διεθνής οίκος. Δεν υπάρχει λόγος να ξεπουλάτε τα ελληνικά ομόλογα επειδή έχουν rating BBB+ ! ΔΕΝ πρόκειται η ΕΚΤ ποτέ να μη δεχτεί τα ελληνικά ομόλογα. Ναι, μπορεί η να σκληρύνει την πολιτική της κάποια στιγμή, όμως οτιδήποτε που περιορίζει τον δανεισμό είναι μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα ελληνικά ομόλογα, όχι αρνητική!

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.