ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προτείνει η ΕΣΕΕ για αγορά, εμπορικότητα και επαγγελματικούς χώρους

16:55 - 21 Δεκ 2009 | Οικονομία
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση - συνέντευξη για το πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, σημείωσε ότι στην αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΕΣΕΕ είναι σήμερα τα κάτωθι:  

-         Καμία φορολογική επιβάρυνση, είτε λέγεται Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, είτε Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στις ιδιοχρησιμοποιούμενες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

-         Μείωση των αντικειμενικών αξιών επαγγελματικών ακινήτων στις απαξιωμένες αστικές περιοχές και στην περιφέρεια, ειδικά όπου απαιτείται η συγκράτηση του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

-         Μεγαλύτερη ευελιξία στις επαγγελματικές μισθώσεις των ιδρυμάτων.  Η άδεια που παρέχεται στα όργανα διοίκησής τους από τις Περιφέρειες είναι ανεπίτρεπτη και αναχρονιστική γραφειοκρατία.

-         Μείωση των συντελεστών εμπορικότητας των καταστημάτων κατά 50%.

-         Προσαύξηση συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών ακινήτων κατά 10–20%.

-         Αποσύνδεση της αξίας των γραφείων των εμπορικών επιχειρήσεων, από το συντελεστή εμπορικότητας της πρόσοψης.

-         Εισαγωγή προστασίας –έστω και υπό προϋποθέσεις- για τους μισθωτές των διατηρητέων ακινήτων.

-         Κατάργηση της αναχρονιστικής υποχρέωσης αδειοδότησης των μισθώσεων στις παραμεθόριες περιοχές, η μη τήρηση των οποίας συνεπάγεται την απόλυτη ακυρότητά τους μετά την πάροδο 6ετίας.

Ο κ. Κορκίδης ολοκλήρωσε με την επισήμανση ότι, το ζήτημα της επαγγελματικής στέγης παραμένει ανοικτό για το εμπόριο και η ΕΣΕΕ θα το επαναφέρει άμεσα στην πρώτη γραμμή του διαλόγου με την Κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατά την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.