ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μίχαλος: Η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος δρόμο

14:13 - 08 Ιαν 2010 | Οικονομία
'Λάθος δρόμο έχει πάρει η κυβέρνηση. Χθες το βράδυ προέβη αιφνιδιαστικά σε βαρύ φορολογικό χτύπημα σε βάρος του συνόλου σχεδόν των ελληνικών οικογενειών, καταθέτοντας τροπολογία για αύξηση του φόρου των γονικών παροχών. Στην τροπολογία μάλιστα, που κατατέθηκε μεσάνυχτα στη Βουλή, δεν αναφέρεται ο ακριβής συντελεστής της νέας φορολόγησης δημιουργώντας πανικό στις ελληνικές οικογένειες για το ύψος του', δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τροπολογία για αύξηση του φόρου των γονικών παροχών.

Και συμπλήρωσε:

Η κυβέρνηση είναι πολιτικά και ηθικά έκθετη. Καθώς, εκτός του οικονομικού προβλήματος, που θα προκαλέσει με την αύξηση του φόρου των γονικών παροχών, αθετεί και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί μη αιφνιδιασμών και διαφάνειας. Η τροπολογία κατατέθηκε νύχτα και μάλιστα σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου και όχι αυτού των Οικονομικών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το οικονομικό του επιτελείο να αλλάξουν τακτική, να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους και να σταματήσουν την άγρια φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων που έχουν αρχίσει να εξαπολύουν.

Το Ε.Β.Ε.Α., για άλλη μια φορά, καλεί την κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τις εύκολες λύσεις και να προχωρήσει στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν λύσεις σε βάθος χρόνου στα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Και εν πάση περιπτώσει, εάν εκτιμά ότι απαιτείται επειγόντως η ενίσχυση των κρατικών ταμείων, ας προωθήσει έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, αλλά στοχευμένα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της πάταξης της φοροδιαφυγής από εκείνους τους κλάδους που γνωρίζει πολύ καλά, όπως όλη η ελληνική κοινωνία, ότι συστηματικά φοροδιαφεύγουν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 08 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.