ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Σοβαρές ανησυχίες για την αύξηση της ανεργίας

20:49 - 08 Ιαν 2010 | Οικονομία
Άλλα 100.000 άτομα, πέραν των 762.000, που ήταν εγγεγραμμένα στις λίστες του ΟΑΕΔ στο τέλος 2009 θα βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, εκτιμά ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας την Παρασκευή σε εκπομπή του radioΔΕΘ 104,9, στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές κοινωνικές εντάσεις, εάν, όπως τόνισε, επιβεβαιωθούν τα σενάρια για κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεων και αδυναμία απορρόφησης του εργατικού δυναμικού, που προέρχεται από το εκπαιδευτικό σύστημα, στο πρώτο τετράμηνο του 2010.

Αποκάλυψε ότι μελετώνται εναλλακτικά μέτρα ενίσχυσης του ασφαλιστικού από την Ομάδα Εργασίας Εμπειρογνωμόνων των Κοινωνικών Φορέων, ενώ προσδιόρισε την εισφοροδιαφυγή για πέρυσι στα 8,5 δισ.ευρώ. Βάσει έρευνας, σημείωσε, το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος σχετίζεται κυρίως με τα έσοδα, παρά με τις δαπάνες. Την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων των Κοινωνικών Φορέων, θα κατατεθεί προς συζήτηση το νέο πακέτο εναλλακτικών μέτρων χρηματοδότησης του συστήματος, που έχει ετοιμαστεί.

Ο Σ.Ρομπόλης χαρακτήρισε ως βραχυχρόνιο μέτρο ελάφρυνσης των πιέσεων στην αγορά εργασίας την πρόθεση της κυβέρνησης να επιδοτήσει προσλήψεις νέων κάτω των 30 ετών και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την εφαρμογή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.