ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης – Απολογισμός με φόντο την οικονομία

10:21 - 13 Ιαν 2010 | Οικονομία
Τα βασικά συμπεράσματα της μέχρι τώρα διακυβέρνησης και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15.30 το μεσημέρι στο Ζάππειο, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της νέας κυβέρνησης.  
Στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζει το περίγραμμα του Προγράμματος Σταθερότητας, ενώ το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός -παράλληλα με τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών- θα προχωρήσει σε κάποιες γενικές αναφορές για τα θεσμικά και οικονομικά μέτρα του Προγράμματος, το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκτακτης συνόδου κορυφής για την οικονομική κρίση στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, απέδωσε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συμπτώματα χρόνιων προβλημάτων και επανέλαβε ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι  το έλλειμμα  αξιοπιστίας.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης  για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% μέχρι τέλους του 2012, επανέλαβε ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 13 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.