ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΣ του ΧΑ: Αλλαγές στην τιμολόγηση των μελών- Επιβεβαίωση του "R"

20:16 - 14 Ιαν 2010 | Οικονομία
Να μην τιμολογούνται τα Μέλη, όταν λόγω χαμηλότερου τζίρου, διατηρούν τα επιπλέον τερματικά που διαθέτουν, με βάση το τζίρο του 2009 αποφάσισε Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το “R”. Το κόστος από τη μη τιμολόγηση των πρόσθετων τερματικών, για το 2010, ανέρχεται στο ποσό των 180 χιλ. ευρώ. Επίσης αποφασίστηκε να συνεχίσει να προσφέρεται δωρεάν στα Μέλη και για το 2010, η υπηρεσία ODL. Το κόστος από την δωρεά παροχή της υπηρεσίας ODL στα Μέλη ανέρχεται στα 250 χιλ. ευρώ
Επιπλέον αποφασίστηκε η παροχή έκπτωσης, για το 2010, επί της χρέωσης του δικτύου χρηματιστηριακών συναλλαγών, 1.000 ευρώ ανά τρίμηνο (ή 4.000 ευρώ ετησίως), για τα μέλη του ΧΑ, ανεξάρτητα από το τζίρο που πραγματοποιούν. Το κόστος για το ΧΑ από την έκπτωση αυτή ανέρχεται σε 244 χιλ. ευρώ.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Χ.Α διαπίστωσε τη συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής των μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου ("Δ.Α.Κ.") με την ονομασία "NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 (ETF GT-30)" στην Κατηγορία "Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων" της Αγοράς Αξιών του Χ.Α., κατόπιν αίτησης της διαχειρίστριας εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ. Πρόκειται για το τρίτο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) που θα εισαχθεί στο Χ.Α., το οποίο έχει ως Δείκτη Αναφοράς το νέο Δείκτη Greece & Turkey 30 (ETF GT-30).

Επιπλέον το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με δ.τ. “VIDAVO A.E.”, για την ένταξη των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 29.344 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan). Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 21η Ιανουαρίου 2010.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

•        την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» από 0,30 ευρώ σε 0,37 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου 2010.

•        την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.» από 1,30 ευρώ σε 1,44 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου 2010.

και ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και «ΟΠΑΠ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΕΘΝΙΚΗ Π&Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 14 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.