ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική αλλά με επιφυλάξεις η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας

14:17 - 15 Ιαν 2010 | Οικονομία
Θετική είναι η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου για το τριετές πρόγραμμα εξόδου της οικονομίας από την κρίση, υποστήριξε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ Βασίλης Κορκίδης, για να συμπληρώσει ‘το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο ταμειακούς στόχους για τον περιορισμό του ελλείμματος, χωρίς να δημιουργεί άμεσες προϋποθέσεις για ουσιαστική ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς’.

Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και κυρίως για την ανταποδοτικότητα του Προγράμματος στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Αν και πολλά μέτρα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση ενίσχυσης της σταθερότητας, κρίνονται φιλόδοξα, όσον αφορά κυρίως τη μείωση της δημόσιας σπατάλης, την αύξηση των εσόδων και τις αποκρατικοποιήσεις  χωρίς να προσεγγίζουν ένα πραγματικό και ρεαλιστικό σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης.

Ενόψει μάλιστα των προβλέψεων για αρνητική ανάπτυξη το 2010 και εκτίναξη της ανεργίας  την ίδια περίοδο,  η αναγκαιότητα για την υιοθέτηση νέων διαρθρωτικών μέτρων ενισχύεται.

Η ΕΣΕΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί του συνόλου του Προγράμματος  για το οποίο εύχεται και ελπίζει στην επιτυχή υλοποίησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.