ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α.Ζερβός: "Το 51% της ΔΕΗ παραμένει στο Δημόσιο και δεν το διαπραγματευόμαστε"

17:01 - 15 Ιαν 2010 | Οικονομία
''Ξεκινάμε με αφετηρία ότι το 51% της ΔΕΗ παραμένει στο Δημόσιο και δεν το διαπραγματευόμαστε, '' δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, κατά την ομιλία του στο 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Το ίδιο άλλωστε διαβεβαίωσε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.    

Ο κ. Ζερβός προανήγγειλε νέες προσλήψεις, μετά την ολοκλήρωση του «πακέτου» των 2.000 προσλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση εκτός από την ανανέωση του προσωπικού, και στις επενδύσεις και τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ειδικότερα για τις επενδύσεις ανακοίνωσε ότι η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη του Διαγωνισμού για την Πτολεμαΐδα 5 και η ανάθεσή της στον ανάδοχο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών Κοινωνικών Εταίρων.

Ακόμη, επανέλαβε ότι η θέση της ΔΕΗ για τη δημιουργία της νέας Λιγνιτικής Μονάδας Μελίτη 2 παραμένει αταλάντευτη. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να προηγηθεί η επίλυση του θέματος του Ορυχείου της Βεύης, που ανήκει στο Δημόσιο, καθώς ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια δεν ολοκληρώθηκε.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης αναφέρθηκε και στη θέση εκτός λειτουργίας μιας από τις παλαιότερες και πλέον ρυπογόνες Μονάδες στην Πτολεμαΐδα.

Σημαντική αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο

Είναι σαφές ότι με δεδομένο τις δεσμεύσεις της χώρας, οι ΑΠΕ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο για τις επόμενες δεκαετίες, είπε ο κ. Ζερβός.

''Στον ενεργειακό σχεδιασμό που ήδη ξεκινήσαμε να χαράσσουμε θα πρέπει με τόλμη να αντιμετωπίσουμε τη «μεγάλη πρόκληση» για σημαντική αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων Υδροηλεκτρικών έργων,'' συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 15 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.