ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

18:30 - 15 Ιαν 2010 | Οικονομία
Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο αναθεωρημένος Νόμος, που απλουστεύει και περιφερειοποιεί το διαχειριστικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και έχει στόχο την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων, δήλωσε η Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους γ.γ. των Περιφερειών, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
«Στόχος μας, να κινητοποιήσουμε τους πόρους, να αυξήσουμε την απορροφητικότητα, να απορροφήσουμε χωρίς κανένα εμπόδιο τα 10 δις. ευρώ, που έχουμε εντάξει για το 2010 στον Προϋπολογισμό μας», πρόσθεσε η υπουργός.

Η κ. Κατσέλη κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ «ένα ΕΣΠΑ, δηλαδή ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας, με ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα, δεσμεύσεις και έργα τα οποία δεν ξεπερνούν το 3,5%».

«Πρόκειται για μια συρραφή έργων χωρίς αναπτυξιακή στόχευση -κι αυτό συμβαίνει σε όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την υπουργό, στόχος είναι η αναδιάρθρωση όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων, έτσι ώστε «να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την πράσινη ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε τους πόρους που υπάρχουν, αυτά τα εναπομείναντα 16 δις. ευρώ, για την ανάπτυξη της χώρας μας, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά ώστε να έχουν πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.