ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Ζητά από την ΕΕ να στηρίξει την Ελλάδα

13:25 - 18 Ιαν 2010 | Οικονομία
Την αλληλεγγύη και την στήριξή της στην Ελλάδα οφείλει να δείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της προεδρεύουσας της ΕΕ Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος τονίζει ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειές της χώρας ώστε να υπερβεί τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Προσθέτει, δε, ότι «αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα την παροχή οικονομικής στήριξης, καθώς μιλάμε για στήριξη σε λογικά πλαίσια, βοήθεια στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ελληνικού ελλείμματος, ώστε να μην νοιώσουν ότι τους  καταβάλουν οι δύσκολοι καιροί».

Αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais, ο Θαπατέρο στήριξε την Αθήνα αλλά και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση... έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου».

Αναφερόμενος στο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει «ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει σκληρή, αλλά σε λογικά πλαίσια, αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, και αναμφίβολα η Ελλάδα θα τύχει τέτοιας στήριξης».

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία ανέλαβε την προεδρεία της ΕΕ για έξι μήνες ξεκινώντας από την 1η  Ιανουαρίου, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για την εξασφάλιση της οικονομικής  ανάκαμψης των χωρών-μελών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.