ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Από μόνο του το ΠΣΑ δεν εξασφαλίζει την επιτυχία

20:59 - 18 Ιαν 2010 | Οικονομία
Δεν εξασφαλίζει από μόνο του την επιτυχία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας, αν και το χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό πρώτο βήμα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
«Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες λαμβάνουν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση τα οποία όμως δεν είναι απολύτως αρκετά για την αντιμετώπιση της κατάστασης», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει καλή θέληση και τα κράτη μέλη θα πρέπει να εμφανιστούν με μια κοινή στάση στήριξης προς αυτή.

Εξάλλου, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα λύσει από μόνη της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξέφρασε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης που πραγματοποιείται στη βελγική πρωτεύουσα ο Ολλανδός υπουργός οικονομίας Βούτερ Μπος.

Ο Ολλανδός υπουργός είπε ακόμη ότι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος, όπως σημείωσε, έχει επίγνωση του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και προσπαθεί σκληρά για την αντιμετώπισή της.

Ο Β. Μπος τόνισε επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση εδώ και μερικούς μήνες, η οποία έχει ανάγκη από τη στήριξη της κοινής γνώμης για τα σκληρά μέτρα που καλείται να λάβει και επεσήμανε τη δυνατότητα να δοθεί κάποια βοήθεια στην Ελλάδα από διεθνείς οργανισμούς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Βόλφανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα στο μέλλον να κοινοποιεί στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες πιο αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία και τόνισε ότι στο σημερινό Eurogroup θα γίνει συζήτηση σε βάθος για το θέμα αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.